Naprostým základem je potažení celého dortu fondánovou hmotou bez trhlin a bublin v úplně hladké konečné podobě. Abychom dosáhli co lepších výsledků, ve výukovém videu se naučíme pracovat při začišťování s cukrářskou stěrkou, kterou krém pěkně vyhladíme. Zvládneme techniky zdobení dortů jako je práce s cukrovou hmotou, barvení, modelování cukrových květin a mašlí, a dozvíme se, co to je zdobení královskou glazurou.
Dozvíte se, jak fondán snadno nabarvíme gelovými barvami a jak vyladit i měnit jejich odstín. Takovýmto způsobem můžeme vytvořit konečnou podobu dortu přesně dle našich představ. Odkoukáme také, jak perfektně obarvený fondán vyválet nejlépe na silikonové podložce tak, aby se nám hmota nelepila k podkladu.
Naše ruka zvládne pracovat i s hladítkem, které vyhladí všechny bublinky a mikrotrhlinky. Konečně získáme spoustu fíglů na to, jak pomocí válečku fondán přeneseme na dort. Získáme jistý grif při spirálovité práci pomocí hladítka po celém obvodu dortu.
Jakmile nám pod rukama vykvete první vlastnoručně vymodelovaná růže a ozdobíme do konečné podoby svůj první dort, propadneme neodolatelné vášni zdobení dortů.