Vaříme zdravě pro děti

Objevte kouzlo zdravého vaření kvalitních a nutričně vyvážených jídel pro nejmenší strávníky. Nemusíte se bát – zdravé vaření neznamená utrácení spousty peněz nebo hodiny strávené u plotny. Chcete se dozvědět například:

  • jak pozvolna nahrazovat tradiční suroviny zdravějšími, jak z dětského jídelníčku ubrat bílý cukr nebo jak děti naučit jíst ovoce a zeleninu?
  • jak vařit z různých druhů luštěnin
  • jak na jáhly a pohanku
  • jak připravit zeleninu tak, aby dětem chutnala
  • jak zpracovávat málo známé potraviny
  • jak na pokrmy z ovoce
  • jak připravovat zdravá sladká jídla
  • jak na zdravé dezerty

Lektorka Ilona Dostálová, jež se zdravou stravou dlouhodobě zabývá, vám představí řadu receptů a tipů na zdravá jídla, která budou vašim ratolestem nejen chutnat, ale přispějí také k jejich zdravějšímu životnímu stylu. Ostatně je vědecky prokázáno, že úprava stravovacího režimu může vést ke kvalitnějšímu a delšímu životu. Navíc díky absolvování kurzu získáte zdarma elektronickou kuchařku Ilony Dostálové, ve které najdete spoustu dalších úžasných a zdravých receptů.

Díky videím získáte řadu informací a doporučení, které se týkají nejrůznějších aditiv či umělých sladidel, bílého cukru, bílé mouky, soli, tuku nebo masa v dětském jídelníčku. Zjistíte také, jak na talíř malých strávníků zařadit nutričně hodnotné potraviny, ke kterým patří například luštěniny, jáhly, pohanka, ale i mořské řasy a další, často méně známé zdravé dobroty. Také se dozvíte doporučení ohledně poměrů jednotlivých živin nebo tepelné úpravy surovin. A co je nejdůležitější – představí vám i své nápady na to, jak vařit zdravě, aby pokrmy dětem chutnaly.

Chcete například zjistit:

  • jak zařadit na dětský talíř nutričně hodnotné suroviny, jako jsou luštěniny, jáhly, pohanka nebo mořské řasy
  • jaká jsou doporučení týkající se poměru jednotlivých živin nebo tepelné úpravy surovin
  • základní informace o aditivech, umělých sladidlech, bílém cukru, masu, bílé mouce, soli a tucích
  • jak připravit zeleninu v páře nebo jak ji péct, jak na batátové hranolky, avokádový dip či zeleninu na cesty
  • jak připravit cizrnové karbanátky, pomazánky, kaše nebo cizrnový segedín
  • jak na zdravý dortový korpus, řezy, krémy, bublaniny a koláče
  • jak připravit naklíčené mungo nebo gomasio

Jáhly

Základní recept k vaření jáhel a tipy na jejich využití, vaření luštěnin a jejich využití.

Martina Macháčková
Autorka projektu Bystré děti a Malování s básničkou, nadšená propagátorka rané stimulace, zábavného učení hrou malých dětí v raném věku, kontaktního rodičovství a respektující partnerské výchovy. Maminka dvou úžasných holčiček.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.